מתוקים במטבח – כוסיות מרנג עם קציפת שוקולד לבן ופירות יער – שרה זוארץ

    יעל איבר 1 Comment on מתוקים במטבח – כוסיות מרנג עם קציפת שוקולד לבן ופירות יער – שרה זוארץ
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים:

    לנשיקות:

    • 3 חלבונים 
1 כוס סוכר

     

    למרק תותים:

    • 1/2 חבילת תותים קפואים
    • 1/2 חבילת אוכמניות קפואות
    • 100 גר' סוכר
    • 1 כף לימון סחוט
    • 5 טיפות תמצית תות או פטל

     

    לקציפת השוקולד:

    • 1 שוקולד לבן פרה של עלית
    • 
1 שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה:

    הנשיקות:

     

    1. מערבבים היטב את החלבונים והסוכר, ומעבירים לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים עד להמסת הסוכר (בן מארי). מערבבים מדי פעם.
    2. לאחר קבלת תערובת אחידה מקציפים את הבלילה במיקסר עד לקבלת מרקם קשה ומבריק.
    3. מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים צורת כוסיות על מגש.
    4. בתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות, אופים למשך כשעה  וחצי.

     

    מרק התותים:

    1. מבשלים בסיר את חומרי מרק התותים, למשך כ- 5 דקות
    2. מצננים מעט וטוחנים בבלנדר לקבלת מרקם אחיד
    3. מסננים ומקררים.

     

    קציפת השוקולד:

     

    1. מרתיחים חצי מיכל של שמנת מתוקה, ומורידים מהאש.
    2. מוסיפים את שוקולד הלבן פרה של עלית כשהוא גרוס. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. את מחצית השמנת מתוקה שנותרה, מקציפים במיקסר עם כף סוכר וכף אינסטנט וניל.
    4. מערבבים בתנועות קיפול את בלילת השוקולד המומס עם הקצפת.
    5. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן.

     

    הגשה ועיטור:

     

    1. בצלחת עמוקה יוצקים מעט ממרק התותים
    2. מניחים במרכז את הנשיקה ומזלפים את קציפת השוקולד לבן
    3. מפזרים מעל פרוסות תותים טריים
    4. מעטרים בקוקוס ועלה של נענע.

     


    הידעת?

    בטבלת שוקולד עלית קלאסי יש 20 קוביות קטנות ואחת גדולה הממוקמת במרכז




    1 תגובות

    מיין תגובות